Μεσοθεραπεία σε κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα, ταυτόσημη με το γυναικείο φύλο, είναι μία διαταραχή του λιπώδους ιστού.

Εκτός απο την ανώμαλη συσσώρευση λίπους παρατηρείται  κατακράτηση υγρών,μειωμένη αιματική κυκλοφορία και μείωση της οξυγόνωσης του ιστού εναπόθεση τοξινών, ίνωση με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα του και  σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος (γλουτούς, μηρούς, γόνατα, κλπ.) ευθύνεται για την εικόνα του "φλοιού πορτοκαλιού" του δέρματος. 

Στη δημιουργία κυτταρίτιδας συμβάλλουν γενετικοί και αγγειακοί παράγοντες , ορμονικές αλλαγές οπως εγκυμοσύνη, κλιμακτήριος, λήψη αντισυλληπτικών.

Η εικόνα επιδεινώνεται λόγω της καθιστικής ζωής, του άγχους και των ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. 
Εμφανίζεται και σε λεπτά και σε παχύσαρκα άτομα.

Η ιατρική πρόταση είναι η  μεσοθεραπεία με μίγμα φυτικών φαρμακευτικών ουσιών και ενζύμων (καφεΐνη, προκαϊνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφοτυδιλχολίνηκ.λ.π.) που έχουν λιπολυτικές, αγγειοσυσταλτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες. Ετσι βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, αποδομούνται τα λιποκύτταρα και βελτιώνεται η εικόνα.

Υπάρχει πρόβλημα μετά τη θεραπεία;
Μετά τη θεραπεία εμφανίζεται  ερύθημα, ήπιο οίδημα και ισως κάποιες εκχυμώσεις (μελανιές), που υποχωρούν τις επόμενες ημέρες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται;
Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως κάθε 15 με 20 ημέρες, ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ο αριθμός των συνεδριών είναι συνήθως 6 - 8. 

Ποναει;
Ειναι σχετικά ανώδυνη. Με την χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας η θεραπεία εινα καλά ανεκτή. 
Δεν υπάρχουν αντενδείξεις ούτε παρενέργειες.
Οταν η μεσοθεραπείασυνδιάζεται με την μέθοδο fraxionalenergy 'S' lift ραδιοσυχνότητες, το αποτέλεσμα ενισχύεται. 

 

 

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo