Η Δερματολόγος Δρ. Άσπα Ζαχαρή στο Αφιέρωμα του ελληνικού ELLE " Η εποχή της ανανέωσης: Σβήστε τώρα πανάδες, ρυτίδες & ακμή "

 

To φθινόπωρο τολμάμε να επέμβουμε στα σημάδια που φοβόμασταν να πειράξουμε το καλοκαίρι, με όλες τις καινούριες τεχνικές. Η αναζωογόνηση ξεκινάει από το πρόσωπο, και η εικόνα του δροσερού κοριτσιού επιστρέφει στον καθρέφτη μας.

Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη,

 

4. Χωρίς πόρους, ουλές, χαλάρωση
Αν κάθε φθινόπωρο η συνολική εικόνα του προσώπου χρειάζεται ένα μίνι ρετούς για τη χαλάρωση, τις δυσχρωμίες, τους διεσταλμένους πόρους ή τις ουλές ακμής, τότε αναζητάμε μια θεραπεία που να στοχεύει σε περισσότερα πράγματα από ένα.

Ρετούς με ραδιοσυχνότητες
Η καινούρια μέθοδος που αντιμετωπίζει όλα τα παραπάνω ονομάζεται Energy-S-Lift. Είναι ανώδυνη και γίνεται άφοβα σε κάθε τύπο επιδερμίδας. Η γιατρός εφαρμόζει στο πρόσωπο μια συσκευή που εκπέμπει ραδιοσυχνότητες και ακτίνες λέιζερ (Scarlet). Όπως εξηγεί η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, «πρόκειται για κλασματική (fractional) τεχνική ραδιοσυχνοτήτων που προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα μέσω βελονών, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται εκπομπή fractional λέιζερ. Με αυτό τον τρόπο παρέχεται άμεσα η ενέργεια στα κύτταρα του δέρματος». 

                                               
Το σημαντικό είναι ότι η γιατρός στοχεύει σε κυτταρικό επίπεδο τόσο την επιφάνειά του όσο και στα βαθύτερα στρώματα. «Όσον αφορά το αποτέλεσμα, παρατηρείται βελτίωση των δυσχρωμιών και των πόρων. Εξαφανίζονται τα σημάδια και οι μικροουλές, βελτιώνονται ορατά οι ουλές ακμής και η επιδερμίδα αποκτά λάμψη και νεανική όψη. Από την άλλη, τα κύτταρα που βρίσκονται πιο βαθιά δέχονται την ενέργεια που χρειάζονται μέσω της αύξησης της θερμότητας. Με τη διέγερση των κυττάρων παράγεται κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ με αποτέλεσμα την αύξηση του όγκου του δέρματος και ταυτόχρονα τη σύσφιγξη και την ενυδάτωση».

Η θεραπεία απαιτεί συνολικά 3-6 συνεδρίες με απόσταση 1-1,5 μήνα. Το κόστος της συνεδρίας κυμαίνεται από € 300 έως € 500 ανάλογα με τα ιατρικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται.

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo