Ενέσιμη Λιπόλυση

                                      

 

Είναι η  ενέσιμη μέθοδος ,που αντιμετωπίζει την συσσώρευση λίπους σε διάφορα  σημεία του σώματος, το οποίο αντίστεκεται σε οποιαδήποτε δίαιτα και γυμναστική.
Δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος και αφορά άτομα που θέλουν να απαλλαγούν απο αντιαισθητική  εντοπισμένη συσσώρευση λίπους και δεν επιθυμούν χειρουργική  επέμβαση.
Οι δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι  φωσφατιδυλχολίνη P/C και δεσοξυχολικό Νατριο D/C.
 Η P/C ειναι από χρόνια γνωστή για την λιποδιαλυτική της δράση .
Είναι ενα φωσφολιπίδιο που βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες των λιποπρωτεϊνών και αυξάνει τη διαλυτότητα τους στο νερό,προέρχεται απο την λεκιθίνη και έχει χρησιμοποιηθεί  στην καρδιολογία, για την θεραπεία διαταραχών χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων .
Το D/C είναι ένα ηπατικό άλας, το οποίο λειτουργεί ως απορρυπαντικό, προκαλώντας την λύση των μεμβρανών των λιποκυττάρων.
Ο συνδιασμός των δυο αυτών ουσιών προκαλεί ουσιαστική λιπόλυση με ταυτόχρονη σύσφιξη και λείανση της επιφάνειας του δέρματος οπου εγχυθεί .

 

                                                 
 

Πως γίνεται;
Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο απο άρτια  εκπαιδευμένο και εξουσιοδοτημένο γιατρό, με αυστηρά τηρούμενες δοσολογίες δραστικών ουσιών και πρωτόκολλα.
Μόνον τότε μπορεί να είναι αποτελεσματική και ασφαλής. 
Εφαρμόζεται βαθειά  στο υποδόριο λίπος της υπο θεραπεία περιοχής  και ετσι διαφοροποιείται τελείως απο την κλασική  μεσοθεραπεία.
Πραγματοποιείται με  τοπική έγχυση, με χρήση πολύ λεπτής βελόνας και  σε πολύ ακριβή δοσολογία του μίγματος των ανωτέρω δραστικών  ουσιών.
       
Σε ποιά σημεία εφαρμόζεται;
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μηρούς(πρόσθια-οπίσθια-πλάγια επιφάνεια), κνήμες (οπίσθια-πλάγια επιφάνεια), γόνατα(έσω και άνω επιφάνεια),βραχίονες(οπίσθια-πλάγια επιφάνεια), κοιλιά(πρόσθια-πλάγια επιφάνεια), πηγούνι, και σε λιπώματα.

Είναι επώδυνη;
Είναι σχεδόν ανώδυνη.
Κατα την διάρκεια της θεραπείας υπάρχει ήπια αίσθηση καψίματος  στις περιοχές των εγχύσεων.

Μετά τη θεραπεία μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητες μου;
Καλό είναι να παραμείνετε στο σπίτι εκείνη την ημέρα γιατί παρατηρείται  οίδημα, ερύθημα,ήπιος πόνος και αίσθημα καψίματος  στην περιοχή.
Τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες.
Συνιστάται τις επόμενες ημέρες ,άσκηση και διατροφή ώστε να αποδώσει τα βέλτιστα η θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
Σε  ποσοστό άνω του 85-90% των ασθενών μετά από 2-3 συνεδρίες το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό  και μακροχρόνιο.  
Οι συνεδρίες  επαναλαμβάνονται ανα ενα μήνα. 

 

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo