ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ –ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΙ

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άντρες ενδιαφέρονται για την πρόληψη της γήρανσης ,την αποκατάσταση των φθορών  και την βελτίωση της εξωτερικής  τους εικόνας .

Οι λόγοι που τους οδηγούν στην   αναζήτηση τεχνικών  βελτίωσης της εικόνας  τους, είναι συνήθως η ενίσχυση της διάκρισης και της ανταγωνιστικότητας κυρίως στον επαγγελματικό χώρο.

Οι μελέτες έδειξαν ότι οι άντρες επιθυμούν να φαίνονται υγιείς και μυώδεις  παρά όμορφοι και νεότεροι ,όπως συμβαίνει αντίστοιχα με τις γυναίκες  .

Γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν, εμπιστεύονται  τον ειδικό, ,δεν ενδιαφέρονται για το κόστος και δεν το διαπραγματεύονται, προσανατολίζονται σε σύντομες ,τραυματικές και όχι επώδυνες τεχνικές προτιμώντας την υποδιόρθωση και υποθεραπεία παρα την υπερδιόρθωση.

Τα αισθητικά και ανατομικά  χαρακτηριστικά του αντρικού προσώπου(σε αντίθεση με τα αντίστοιχα των γυναικών) συνίστανται σε:

 • -Παχύ δέρμα ,οστά και μύες.
 • -Γωνιώδες σχήμα προσώπου με προβολές μυών και οστών
 • -Ευθυγραμμισμένα ,βαριά και προεξέχοντα φρύδια.
 • -Οριζόντια ή παρυφή του τριχωτού της κεφάλης..
 •  -Ίση αναλογία του επάνω  με το κάτω πρόσωπο
 • -Το επάνω πρόσωπο πιο επιπεδωμένο  και με κοιλότητες  όπως  κοίλο μέτωπο ,κροταφικοί    βολβοί των ματιών    πιο μέσα.
 • -Μεγάλη μύτη και μεγάλη γωνία μύτης –μετώπου.
 • -Eντονα ζυγωματικα και αντίστοιχα έντονη κοιλότητα προσώπου κάτω απο αυτά.
 • -Πλατύ, γωνιώδες, προτεταμένο   και θεληματικό σαγόνι.
 • -Η γωνία της κάτω γνάθου είναι έντονη και προεξέχει
 • -Φαρδύ στόμα με λεπτά έως μέτρια χείλη .
 • -Το κεντρικό πρόσωπο (μάγουλα) δεν προεξέχουν
 • -Γένια .
 • -Ρωμαλέο πλατύ λαιμό.

Το ανδρικό δέρμα για να διατηρηθεί ελαστικό, σφριγηλό ,νεανικό ,και λαμπερό, έχει ανάγκη από θεραπευτικές προσεγγίσεις .

Η  χρήση κατάλληλων προϊόντων σε καθημερινή βάση σε συνδυασμό με χημικά πίλινγκ και μεσοθεραπείες από εξειδικευμένο γιατρό εξασφαλίζουν άριστα αποτελέσματα. 

 Οι μη χειρουργικές  τεχνικές της  αισθητικής ιατρικής  αφορούν την αποκατάσταση των φθορών και  την αναδιαμόρφωση των χαρακτηριστικών,εστιάζουν στην αποφυγή της  «θηλυπρεπούς» εμφάνισης του προσώπου των αντρών.

 Αυτό επιτυγχάνεται όταν λαμβάνονται υπόψιν όλα τα προαναφερθέντα αισθητικά και ανατομικά χαρακτηριστικά όπως και οι ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του ανδρικού φύλου.

Οι πιο δημοφιλείς θεραπείες είναι το  Βotox, και τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος.

Το  Botox  απαλύνει τις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου και  προσδίδει  φρεσκάδα ,υγεία , ξεκούραση και έκφραση ήρεμης δύναμης, διατηρώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά και προπαντός  τα φρύδια σε οριζόντια διάταξη!!

Με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος είτε διορθώνουμε ρυτίδες όπως  πχ τις ρινοχειλικές είτε αναδομούμε  και ενισχύουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο .

Έτσι μπορούμε να ενισχύσουμε τα ζυγωματικά ,το σαγόνι ,τις γωνίες της κάτω γνάθου ,την μύτη ,με στόχο το πρόσωπο να φαίνεται περισσότερο μυώδες και ιδιαίτερα το περίγραμμα του κάτω προσώπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία είναι να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου ,η μορφολογία και η δομή των οστών και των μαλακών  ιστών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να υπάρξει  σωστή εκτίμηση και  ισορροπία απαιτήσεων και ρεαλιστικών αποτελεσμάτων.

Τέλος η ακριβής επιλογή των ζωνών διόρθωσης, των αξιόπιστων υλικών ,και της έγκυρης τεχνικής από τον εξειδικευμένο γιατρό εξασφαλίζουν ένα ασφαλές  γοητευτικό και ελκυστικό αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Η γιατρός με βοήθησε με επιστημονικές μεθόδους να ανανεώσω το πρόσωπό μου και να επαναφέρω τη χαμένη του λάμψη. Απέκτησα αμέσως περισσότερη αυτοπεποίθηση! Την ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και το αποτέλεσμα.
Ρ.Κ. 50 χρονών, Θεραπεία Energy S. Lift