Η Δερματολόγος Δρ. Άσπα Ζαχαρή στο Αφιέρωμα του ελληνικού ELLE "Oι πρωτοποριακές θεραπείες προσώπου που κάνουν τη διαφορά!"

 

Οι επιστήμονες αξιοποιούν συστατικά του οργανισμού μας και ταυτόχρονα βελτιώνουν εκείνα που μιμούνται ουσίες που έχουμε στο δέρμα για να μας βοηθήσουν στη μάχη με το χρόνο. Οι εξελίξεις από το μέτωπο της αντιγήρανσης είναι επαναστατικές.

Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη

What’s hot
Ξεχάστε τα άγνωστα μπότοξ: Στα ιατρικά συνέδρια αισθητικής ιατρικής παρουσιάζονται πολλές άγνωστες και φθηνές μάρκες βοτουλινικής τοξίνης. Αν η θεραπεία που σας προσφέρουν είναι αρκετά φθηνή, μάλλον πρέπει να προβληματιστείτε. Στο συνέδριο αντιγήρανσης IMCAS παρουσιάστηκαν οι κίνδυνοι που ενέχει η χρήση μη εγκεκριμένης μάρκας βοτουλινικής τοξίνης.

 

                                               

Όπως εξηγεί η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, «οι μονάδες του φαρμάκου που περιέχουν τα φιαλίδια τέτοιων εταιρειών μπορεί να μην είναι σταθερές, δηλαδή σε κάποια να είναι περισσότερες (και επομένως ίσως προκληθούν έστω και προσωρινά προβλήματα, όπως βλεφαρόπτωση) και σε άλλα λιγότερες (επομένως η ουσία δεν είναι αποτελεσματική). Επίσης είναι απρόβλεπτη η διασπορά του φαρμάκου με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Ζητάτε από το γιατρό να σας δείχνει την ετικέτα. 
 

Τα καινούρια εμφυτεύματα από υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιούνται με σκοπό να προσφέρουν ανάπλαση και ενυδάτωση που διαρκούν σε βάθος χρόνου.

Εφέ Λίφτιγκ και τόνωση:

Μια καινούρια θεραπεία εφαρμόζεται με το νέο υαλουρονικό οξύ Skinboosters σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια με κάνουλα ή βελόνα. Η μέθοδος παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο αντιγήρανσης IMCAS, που έγινε αρχές Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με ειδικούς, σκοπός της είναι να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου και να χαρίσουμε στην επιδερμίδα λάμψη, σφριγηλότητα και υγεία. Η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιγράφει:

" Η θεραπεία Restylane Skinboosters γίνεται με στόχο να προσφέρει αναζωογόνηση, να αποκτήσει τα επίπεδα της υγρασίας, να βελτιώσει την ελαστικότητα, τη χαλάρωση και την όψη των λεπτών κυρίως ρυτίδων.

Το υαλουρονικό οξύ εξασφαλίζει μακράς διαρκείας ασφαλές και φυσικό αποτέλεσμα. Η μέθοδος γίνεται στο ιατρείο μέσα σε περίπου 30'. Τα αποτελέσματα της είναι εμφανή από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής".

Όπως εξηγεί η γιατρός, το πρωτόκολλο της θεραπείας ανάλογα με το βαθμό της γήρανσης του δέρματος είναι κατά με΄σο όρο 2-3 συνεδρίες ( 1 ανά μήνα), ενώ μπορεί να γίνει επανάληψη στο εξάμηνο και στη συνέχεια κάθε χρόνο.

Τι να περιμένετε:

Ήπια ερυθρότητα, ίσως και μελανιά, που θα υποχωρήσουν μετά από 2-3 μέρε. Το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 1 χρόνο.

Κόστος:

€250-€450/ συνεδρία, ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής και την ποσότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo