Η βιταμίνη της νεότητας

Η βιταμίνη Α και τα παράγωγά της χρησιμοποιούνται αρκετές δεκαετίες στην αισθητική ιατρική. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2016 έδειξε ότι το συστατικό μειώνει τη λιπαρότητα μέσα σε επτά μέρες καθημερινής χρήσης (American Journal of Therapeutics).

Το νέο: Μέσα στο τέλος του χρόνου αναμένεται να εφαρμοστεί ένα καινούριο πίλινγκ με βάση τη ρετινόλη, παράγωγο της βιταμίνης A, για λάμψη και λείανση των ρυτίδωνς. Τι να κάνετε: Η βιταμίνη Α πρωταγωνιστεί στο λεγόμενο yellow peel, που ήδη προσφέρεται στο ιατρείο. Όπως αναφέρει η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, Δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, «το συγκεκριμένο πίλινγκ ενδείκνυται για λάμψη και σύσφιγξη και περιέχει ρετινοϊκό, φυτικό και κοχικό οξύ. Βοηθά το δέρμα να παραγάγει υαλουρονικό οξύ και κολλαγόνο, επομένως να ενισχύσει την ενυδάτωση και την ελαστικότητά του, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα είναι συγκρίσιμο με εκείνο μιας συνδυαστικής θεραπείας πίλινγκ-μεσοθεραπείας».

Όπως προσθέτει η γιατρός, η καλύτερη στιγμή για να κάνουμε το πίλινγκ ώστε να λάμπουμε στις γιορτές είναι αρχές Δεκεμβρίου. Την επόμενη μέρα το δέρμα είναι ελαφρώς κόκκινο, τη 2η και την 3η υπάρχει ήπια απολέπιση και την 4η φαίνεται η λάμψη που κορυφώνεται μέσα σε 20 μέρες. Info: aspazahari.gr.

 

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo