Νήματα lifting

Νήματα
Εφαρμόζονται σε πρόσωπο και σώμα με στόχο τόσο τη βιοδιέγερση όσο και την ανόρθωση του δέρματος και κυκλοφορούν σε διαφορετικές εκδοχές, με άλλες δυνατότητες και... κόστος θεραπείας. Η εφαρμογή γίνεται με βελόνα ή κάνουλα κάτω από το δέρμα. Η τεχνική της εισαγωγής και η επιλογή του κατάλληλου νήματος ποικίλλουν ανάλογα με το βαθμό χαλάρωσης και την ανατομική περιοχή. Όπως τονίζει η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Η απόλυτη ένδειξή τους είναι η ήπια έως μέτρια χαλάρωση, επομένως δεν αντικαθιστούν το χειρουργικό face lift σε περιστατικά έντονης χαλάρωσης. Από την εμπειρία μου, τα πιο αποτελεσματικά νήματα στην ανόρθωση είναι αυτά που φέρουν άγκιστρα ή κώνους και που η σύστασή τους είναι από πολυγαλακτικό οξύ και ακόμα πιο αποτελεσματικά τα συνδυαστικά πολυγαλακτικού και καπρολακτόνης (π.χ. Aptos, Silhouette).

Οι ουσίες αυτές διεγείρουν το δικό μας ιστό να παράγει κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ για τουλάχιστον έξι μήνες, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η ανόρθωση που προσφέρουν και να προσδίδουν ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα. Τρίτης γενιάς νήματα Aptos εμπλουτισμένα και με υαλουρονικό οξύ θα έρθουν σύντομα και στη χώρα μας. Αντίθετα με τα παραπάνω, τα νήματα PDO (πολυδιοξανόνης) προσφέρουν στο δέρμα ένα προσωρινό αποτέλεσμα απλής αναζωογόνησης και όχι ουσιαστική ανόρθωση. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι κατά μέσο όρο δυο-τρεις ημέρες με ήπιο οίδημα και πιθανόν κάποια εκχύμωση (μελανιά). Για να επιταχυνθεί ο χρόνος ανάρρωσης, συνιστάται μια μάσκα υαλουρονικού οξέος, εφαρμογή πάγου δυο-τρεις φορές την ημέρα και κρέμα άρνικας στο πρόσωπο».

Το πόσο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα εξαρτάται, σύμφωνα με τη δερματολόγο, από την ηλικία, το αν ο ενδιαφερόμενος καπνίζει και το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος. Έτσι διαρκούν ενάμισι-δύο χρόνια. Τα νήματα εφαρμόζονται και στο σώμα, αλλά, όπως επισημαίνει η γιατρός, το αποτέλεσμα είναι αναζωογόνηση και βελτίωση της υφής του δέρματος με έμμεσο εκείνο της ανόρθωσης.

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Λόγω της δουλειάς μου αναγκάστηκα να αφαιρέσω το tatoo από το χέρι μου. Με τα σύγχρονα μηχανήματα laser, η γιατρός το αφαίρεσε γρήγορα και κυρίως ανώδυνα.
Αντώνης Κ., 31 χρονών, Laser Αφαίρεση tatoo