Χημικό Peeling: Μια διαχρονική αξία!!!

Άρθρο της Δρ Άσπας Ζαχαρή στο περιοδικό ELLE Greece (τεύχος Φεβρουαρίου 2014, σελ.56)

Τι είδους πίλινγκ να κάνουμε; Το IPL έχει αποτέλεσμα στην αποτρίχωση; Οι ραδιοσυχνότητες καταπολεμούν τη χαλάρωση; Οι ενέσεις λίπους καταργούν το λίφτινγκ;

Κείμενο: Χαρά Μπουργάνη
 

Ποιο θεωρείται το καλύτερο πίλινγκ;
Έχετε ρυτίδες, λιπαρό δέρμα, ουλές ακμής, πανάδες; Το χημικό πίλινγκ είναι η θεραπεία-κλειδί που δίνει λύση στο πρόβλημα. Μετά την καταστροφή των στιβάδων ενός μέρους ή όλης της επιδερμίδας, καθώς και τμήματος του χορίου (βαθύτερο στρώμα) ακολουθεί η αναγέννηση νέου, υγιούς ιστού. Η επιλογή της θεραπείας διαφέρει ανά περίπτωση. Κάτι τέτοιο εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, αλλά και από το χρόνο που έχει στη διάθεσή της η ασθενής, δηλαδή αν μπορεί να απέχει 2-3 μέρες από τις δραστηριότητές της. 

Η δερματολόγος Άσπα Ζαχαρή, δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρει: «Για το λιπαρό δέρμα με ακμή το κατάλληλο πίλινγκ γίνεται με σαλικυλικό οξύ (βήτα υδροξυοξέα), συνδυασμούς με άλφα και βήτα υδροξυοξέα και τριχλωροξικό οξύ. Για το κανονικό χρησιμοποιούνται κυρίως οξέα φρούτων, λακτικό, μανδελικό και τριχλωροξικό οξύ. Η φωτογηρασμένη, ώριμη και με μέλασμα επιδερμίδα αντιμετωπίζεται άψογα με yellow peel που περιέχει φυτικό, ρετινοϊκό και κοχικό οξύ, ενώ η ευαίσθητη με λακτικό και μανδελικό». 

Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζει η ίδια, μην περιμένετε θεαματική μεταμόρφωση αν δεν αποφασίσετε να θυσιάσετε 2-3 μέρες από κοινωνικές δραστηριότητες. «Η φιλοσοφία του να κάνουμε ήπια πίλινγκ, τα οποία δεν συνοδεύονται από ορατό ερεθισμό και ερύθημα, προσαρμόζεται καλύτερα στη ζωή της σημερινής γυναίκας. Ωστόσο αυτά προσφέρουν μικρότερο αποτέλεσμα από αυτό που θα έχουμε με 2 μέτρια ή πιο βαθιά πίλινγκ. Με το να απομακρύνουμε λίγες στιβάδες με κάποιο ήπιο χωρίς να προκληθούν απολέπιση, τσούξιμο και κοκκινίλα δεν επιτυγχάνουμε αποτέλεσμα αντιγήρανσης! Επίσης η ενδιαφερόμενη πρέπει να ξέρει ότι καλό είναι να προηγείται μια προετοιμασία μερικών εβδομάδων στο σπίτι με εξειδικευμένα προϊόντα για να μην υπάρξουν παρενέργειες και να αποδώσει καλύτερα η θεραπεία». Το κόστος της συνεδρίας ξεκινά από € 120. 

 

Φωτογραφίες

Είπατε για το αποτέλεσμα

Η γιατρός με βοήθησε με επιστημονικές μεθόδους να ανανεώσω το πρόσωπό μου και να επαναφέρω τη χαμένη του λάμψη. Απέκτησα αμέσως περισσότερη αυτοπεποίθηση! Την ευχαριστώ για τον επαγγελματισμό και το αποτέλεσμα.
Ρ.Κ. 50 χρονών, Θεραπεία Energy S. Lift